zainurin's fotopageHeadline

By: zainurin zin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Friday, 11-Mar-2011 12:00 Email | Share | | Bookmark
Dah Lama.....

Assalammualaikum......Warahmatullah.....Hiwabarakatuh.....
Salam sejahtera.....

Alhamdulillah...
Dah lama aku tak update fotopages ni.....
Mungkin susah nak upload gambar kot.....bukan malas nak edit..dah banyak dah gambar aku amik...guna Nikon D90, DSLR beb...dah dekat setahun dah aku guna...
boleh tengok kat Facebook aku...

http://www.facebook.com/profile.php?id=1449861190

Add la...klau kenal laa..hahahah

Hmmm..macam2 hal dah berlaku...selama aku dok kat Mukah, Sarawak ni...yang baik, yang buruk.....yang manis, yang pahit.....huh....penat la.....
Tambah2 plak klau sebab tentang hati dan perasaan....biasa la kalau orang dok tanya.."Hang bila nak kawen?"

"bulan Jun, tahun tak tau bila....."..hahahah..camtu je la aku jawab.
tapi entah nape aku jawab.."insyaallah tahun depan..."..baru-baru ni......????? nape ek? huhuhuuhuuhuhuh...

Aku rasa la kan...memang dh sampai masa kot.....bukan tak teringin nak kawen...cam orang putih kata,,"settle down.."
Hmmmm.....teringin nak berkeluarga, ada bini, ada anak...tapi tu laaa...banyak dugaan.....terutama sekali..nak ke ikut aku dok kat Sarawak ni..?? Susah tu...less but not least...nak lagi ke kawen ngn aku ni.....haduuuuuuuuuuuuuuuu.....bala..bala...

Tapi aku cakap la kan...aku memang nak kawen ngan 'dia' ni...aku dh janji baik punya...dia pun nk juga tu....tapi tu la...tiap kali aku nk chat..cam dh dingin je...aku dok selalu online..tak teringin plak nk chat ngn aku...terasa beb...macam x ambil endah...

tu laaa....orang kata....kita selalu tgk pic untuk hilangkan rindu, tapi tiap kali aku wat camtu..satu perasaan benci timbul...makin lama aku tgk, makin menusuk-menusuk jiwa aku......tak tau la nape..........................................................................................


dah la..takat ni je la luahan aku....nanti len kali aku masuk lagi, aku try upload koleksi pic aku...

babai...peace!!!


Sunday, 11-Apr-2010 06:09 Email | Share | | Bookmark
Suatu Tempat Di Kampung Seberang, Mukah



Tak sangka aku jumpa tempat ni...memang best gila...perjalanan melalui titi dengan pemandangan yang....pergh...kena datang tengok sendiri la beb..





Sunday, 28-Mar-2010 15:30 Email | Share | | Bookmark
Sang Waqas aka Nusantarian aka Nusancapture




Inilah dia Ahmad Waqas ataupun sang Waqas yang menjadi sahabat baik semasa dalam perjuangan menuntut ilmu untuk mendidik anak bangsa di IPSAH Sg. Petani Kedah...


Sunday, 28-Mar-2010 08:53 Email | Share | | Bookmark
The Beginning

Wahhh.....dah boleh mula....ehem...

Salam satu malaysia.....

Apa cerita? well, let me start with......

KAD PENGENALAN DIRI
nama penuh: Mohd Zainurin Bin Mohamad Zin
asal : Utara Semenanjung a.k.a. Kedah/Kuala Muda/Sungai Petani/Merbok
(area chandi, uitm kedah, tupah???)
umur : dah tua dah...
lahir bila? : jun 1983

Camana boleh terlibat dengan fotopages ni? Semuanya bermula dengan rakan baik yg merupakan photographer(sekarang dah jd cikgu tetapi masih bergiat aktif mengambil gambar)...Satu maktab dengan dia ni...(IPSAH)

Dengan nama yang unik saya perkenalkan, Ahmad Waqas ataupun nama fotopagesnya..Sang Waqas

http://nusantarian.fotopages.com/

Kenal semasa dalam group Pendidikan Seni Visual (PSV) dan seterusnya dengan rela hati melantik aku menjadi ketua kelas...huhu...member2 lain setuju je...terima je la...dan Alhamdulillah, tanggungjawab dilaksanakan dengan baik...

Apa yang aku nak cerita sebenarnya ni adalah si Sang Waqas ni la yang perkenalkan aku dengan fotopages seraya dengan minat seni mengambil gambar...aku ni pun kira ok gak la amik gambar walaupun bukan dengan DSLR...jumpa je Sang Waqas ni, dia la yang ajar aku trick-trick untuk mengambil gambar..kira cam sifu aku gak la... satu ayat yg best aku dapat dari dia ni dalam dunia fotografi.....

"kalau nak ambil gambar, gaya mesti ada. gambar buruk takpe"

Quote dan diubahsuai oleh Sang Waqas....ayat ni la yg aku guna, masih lagi terngiang2 di telinga sambil tersenyum simpul

Jadi aku mula tekad kumpul duit nak sambar satu DSLR, sifu cakap "angkat je D90"
Peerghh....sabar jela...

Jadi dalam fotopages aku ni, aku akan post gambar yg agak sesuai walaupun tidak menggunakan DSLR...tp jangan risau, sesetengah dari gambar yg akan di post nanti datangnya dari Sang Waqas, Wan(housemate yg baru beli D3000) dan aku yang menggunakan DSLR (pinjam dari sifu dan Wan)...sehingga lah aku memiliki sejibik..eh sebijik...oopss sebuah kamera DSLR Nikon D90....(fuh..membara semangat)...

Harap selepas ini kepada sesiapa yang tengok aku punya fotopages(FP) ni..kita akan kenal satu sama lain dan bertukar2 pendapat dalam arena fotografi...akhir kata dari aku,

"the world so big, so many place,so much to see, once there, grab your camera, shoot."


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net